Benvinguts Gegants Manotes!
31/05/2022

Benvinguts Gegants Manotes!

Els nous Gegants Manotes han sortit al carrer per primera vegada aquest dissabte 28 de maig.
El Tomb de Reus ha volgut seguir tot el procés de creació dels nous gegants de la Colla Gegantera de Reus des de l'inici. Els Gegants Manotes, el nom escollit pels membres de la colla, han estat creats per l'escultor Manel Llauradó amb vestuari de Josep Maria Casas, d'El Barato.

La presentació s'ha dut a terme en una Plaça Mercadal plena de gom a gom i a comptat amb la presència dels Gegants Bojos del Carnaval de Solsona que han fet de padrins dels nous elements festius de la ciutat que han ballat a ritme de la xaranga Bandsonats.

L'acte també va comptar amb la participació del Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp que van oferir coques amb cireres pels assistents.

DETALLS MOLT REUSENCS

La indumentària dels nous gegants està plena d'elements molt nostrats, alguns difícils de veure a primer cop d'ull: l'estampat de la faldilla de la geganta és un vitrall modernista, que podem trobar a La Casa Navàs a la qual si amaguen detalls il·lustrats de la nostra ciutat que els autors han pogut anar recordant durant la creació d'aquests dos elements festius nous. A la faldilla s'hi amaga el Campanar, la Torre de l'Institut Pere Mata, vàries coques amb cireres, el Santuari de Misericòrdia, un got de vermut de Reus, la imatge de la tronada i el nom d'El Barato" en petit. A la mà hi porta un masclet (de la tronada) amb el foc encès. A més, la geganta també porta joies de cireres i una Tote Bag, la bossa de moda, a joc amb els vitralls de la faldilla i que porta la impressió de la frase "REUS, PARIS I LONDRES" frase cèlebre de l'època daurada de la nostra ciutat.


El Gegant Manotes porta una motxilla, també carregada de símbols: un saquet d'avellanes, tomàquets, recordant la tan sonada Guerra de Tomàquets que se celebrava antigament pel Carnaval de Reus, una coca amb cireres al cap, darrere del barret i l'única cosa que queda del nostre il·lustre Antoni Gaudí: el pergamí amb l'esbós del projecte del Santuari de Misericòrdia, que en aquella època no li varen deixar construir. També porta un stick d'hoquei i una recreació de la vara d'alcalde que surt de l'interior de la motxilla.

Els Gegants Manotes seran els encarregats d'arribar allà on no ho fan els Gegants de Reus i, ens acompanyaran, durant tot l'any, omplint de festa i diversió els carrers de la ciutat.
El Tomb de Reus està molt content d'haver pogut donar suport a aquesta iniciativa que ben segur ompliran de vida el nostre espai comercial.

Benvinguts Gegants Manotes!

Tens un establiment al centre de Reus?

Contacta amb nosaltres si vols beneficiar-te dels avantatges de formar part d’El Tomb de Reus

DEMANAR MÉS INFORMACIÓ